eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sereghajtók vagyunk a foglalkoztatásban - lapszemle

Foglalkoztatási szakadék tátong a feltörekvő keleti- és közép-európai, illetve a fejlett nyugati országok között, s a különbség jelentős csökkenésére nem is mutatnak jelek - állapítja meg az OECD. Magyarország sereghajtó - írja a Népszabadság.

Rogán Antal (Fidesz) szerint egy államilag támogatott és szabályozott rendszerben, ahol területi és időbeli kvóták is léteznek a rossz lakáshitelek kivezetésére, van lehetőség arra, hogy minden problémával külön foglalkozzanak. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, más megítélés alá kell esnie a kis, és a nagyobb értékű lakásokra felvett hiteleknek, szociális alapon csak 15-20 milliós határig akarnak beavatkozni.

A Szovjetunió felbomlása és az "irányított demokrácia" vadkapitalista viszonyainak kialakulása óta még nem telt el annyi idő, hogy Oroszország polgárai megszabadulhattak volna az egykori hiánygazdaság fojtogató pszichózisától - írja a Portfolio.hu. Nem csoda, hogy az ország nagyvárosaiban az elmúlt hetekben kialakult és április 23-a óta akuttá vált benzinhiány néhány nap alatt 5--10 százalékos árdráguláshoz vezetett a belföldi piacon. Az okokból sejthető egy s más abból, hogy miközben a BP kútjain literenként 23 rubelről majdnem 25 rubelre emelkedett az ár, a Gazprom kőolaj leányvállalataihoz tartozó kutaknál nem változott semmi. A legnagyobb orosz energetikai cégek nyilvánvalóan nem akarják fokozni a feszültséget.

Várhatóan május végén dönt a fővárosi közgyűlés a BuBi (közbicikli)-projektről, amelynek révén 1011 kerékpárból álló rendszert építenének ki Budapesten - olvasható a Napi Gazdaságban. A cikk szerint a projekt összesen 1,1 milliárd forintba kerül majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×