eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Megkapták a gyógyszerpiac szereplői, milyen intézkedéseket tervez a kormány - lapszemle

Az idei Sziget Fesztiválon készpénz nélküli, a mobilfizetési rendszerek legfrissebb fejlesztését felhasználva lehet majd fizetni. - Írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július elsejétől milyen intézkedéseket tervez a kormány - Rövid távon a Széll Kálmán terv visszaveti a növekedést, ha viszont a csomag nem lenne, tovább romlana az ország hitelessége

 A Népszabadság arról ír, hogy az idei Sziget Fesztiválon készpénz nélküli, a mobilfizetési rendszerek legfrissebb fejlesztését felhasználva lehet majd fizetni, ismét lesz perc alapú,mobillal kiegyenlíthető belépőjegy valamint a rendezvény idejére az elérhető leggyorsabb, 21 megabites mobilinternetet biztosít a Vodafone. A Szigetet immár 19 alkalommal rendezik meg idén nyáron, és a legnagyobb újdonság alighanem a készpénz száműzése lesz: a fesztivál területén belül, csak egy, a belépőhöz kapott érintés nélküli kártyával lehet fizetni, erre a látogatók tetszés szerinti összeget tölthetnek fel.

A Magyar Nemzet szerint írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július elsejétől milyen intézkedéseket tervez a kormány, és azoktól mekkora megtakarítást remél. A tervezett lépések-például a gyógyszergyártói befizetések növelése vagy a koleszterinszint-csökkentők támogatásának mérséklése-összesen 25,9 milliárd forintos bevételnövekedést, illetve kiadáscsökkentést jelentenének. Mint ahogy azt már korábban tudni lehetett, a gyógyszercégeket terhelő, különadó-jellegű , a támogatott forgalmuk után számított befizetési kötelezettséget 12 százalékról 18-ra emelnék, ami 3,9 milliárd forintos bevételnövekedést hozhat az Egészségbiztosítási Alapnak. A jelenlegi öt millió forintról, tízmillióra emelnék az orvoslátogatók után fizetendő díjat, hogy ezzel visszaszorítsák a gyógyszercégek marketingtevékenységét. Jelenleg 2619 bejelentett orvoslátogatót tartanak nyilván, az intézkedéssel számuk várhatóan csökkenni fog, emiatt az ellenőrzéseket fokozni kell.

A Napi Gazdaság interjút közöl a MNB közgazdasági elemezésekért felelős igazgatójával. Csermely Ágnes szerint rövid távon a Széll Kálmán terv visszaveti a növekedést, ha viszont a csomag nem lenne, tovább romlana az ország hitelessége, nőnének a kockázati felárak. Véleménye szerint a jegybank inflációs jelentése nagyban segíti a monetáris tanács munkáját. Az igazgató szerint nem kívánnak és nem is szólhatnak bele a tanács döntésébe. Az új előrejelzéssel viszont többlet segítséget nyújtunk számukra,hogy a tagok világosabban lássák a kamatdöntések következményeit és határozottabban tudjanak kommunikálni.

A Világgazdaság szerint a pénzügyi felügyelet a hozzá érkező panaszok alapján helyteleníti, hogy a bankok az adós lejárt tartozásáról gyakran nem értesítik a kezest vagy az adóstársat. Ezért ők általában csak a szerződés felmondásáról szereznek tudomást, amikor már többnyire tehetetlennek az ügyben. A pénzügyi hatóság szerint a kötelezettek felszólításával megakadályozható lenne a szerződés felmondása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×