eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kötelező: naponta kétmilliárd forint a tét

November elseje óta több mint 1,2 millió autós válthatott már kötelező biztosítást a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál elemzése szerint, ami a kampányban mintegy 40 százalékot zuhant átlagdíj alapján legalább 15 milliárd forinttal kurtította meg a biztosítók jövő évi díjbevételeit. Ha a kampány végén szokásos roham nem marad el, december elsejéig naponta további két milliárd forint kerülhet ki a biztosítók kasszájából, és maradhat az ügyfelek zsebében.

Naponta kétmilliárd forint a tét a kampány utolsó öt napjában a biztosítók és az autósok számára is. A kérdés, hogy mennyi marad ebből a pénzből a biztosítótársaságoknál, és mennyi kerül át az ügyfelek zsebébe, hiszen a kampány kínálta, átlagosan is mintegy 40 százalékkal alacsonyabb biztosítási díj csak annak jár 2011-ben, aki az új tarifákra vált december elsejéig.

November elseje óta több mint 1,2 millió autós mozdulhatott meg a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál elemzése szerint, ami pár hét alatt legalább 15 milliárd forinttal apasztotta a biztosítótársaságok jövő évi díjbevételeit. Amennyiben az utolsó napokban szokásos roham nem marad el, és a váltók száma újabb rekordot dönt idén, további tíz milliárd forintnyi megtakarítás maradhat még az ügyfeleknél.

A nagyságrendekből jól látható, hogy nemcsak az autósoknak, a biztosítóknak is nagy a tét. Igaz, már csak december elsejéig, hiszen kampányon kívül a jövő évi tarifák már koránt sem ennyire attraktívak. A Netrisk.hun kötött új KGFB szerződések átlagdíja jelenleg alig több mint 17 ezer forint, a kampányidőszakon kívül eső évfordulóval kötött kötelezőé viszont eléri a 25 ezer forintot, ami 48 százalékkal magasabb átlagárat jelent.

A Netrisk.hu biztosítási portálon november elseje óta 5,3 millió díjszámítást végeztek el, ami látogatónként nagyjából 2 kalkulációt jelent. Ebből több mint öt millió esetben kaptak az ügyfelek meglévő szerződésüknél jobb ajánlatot. A megtakarítás már egy évre számolva is több tízezer forint lehet, a rekord alacsony árszint ugyanakkor több évre is meghatározhatja az érintett autósok biztosítási terheit. Anyagilag tehát valóban rosszul járhat, aki nem vált december elsejéig.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×