eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A kormány tartja magát a magánnyugdíjpénztárak megszüntetéséhez

Nincs szó együttműködésről, a kormány tartja magát a szerdán bejelentett javaslatához, amely megszünteti a magánnyugdíjpénztárakat - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke azt követően, hogy a szövetség csütörtökön tárgyalt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel.

Az öngondoskodásról nem esett szó - folytatta az elnök. A pénztárak akkor látnák korrektnek a magánnyugdíjpénztárak megszüntetését, ha a helyükbe lépő önkéntes pénztárak a munkavállalók befizetései mellett megkapnák a munkaadók 24 százalékos befizetését is - tette hozzá.

A szövetség kimerít minden magyar és uniós jogorvoslati lehetőséget, de előbb meg kell várni azt, hogy a javaslatból törvény legyen. Erre kéri a pénztártagokat is. Az elnök maga bízik a parlamenti többség bölcs belátásában.

Arra a felvetésre, hogy a pénztárak külföldi tulajdonban vannak, az elnök azt válaszolta, hogy a háromezer milliárd forintnyi vagyon három millió magyar pénztártag tulajdona. Ennek az államosítása túl megy a jogállami kereteken. Már nem a pénztárakról van szó, hanem arról, hogy a kormány ne tehessen meg mindent, amit akar - fejezte be a sajtónak adott nyilatkozatát Bába Julianna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×