eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A déli oldalon is lenne kerékpárút a Margit hídon - lapszemle

Bővítené a Margit híd felújítási programját Budapest új vezetése - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet az APEH új informatikai hálózatáról közölt cikket.

Bővítené a Margit híd felújítási programját Budapest új vezetése - írja a Népszabadság. Kerékpárút kerülne a déli oldalra is, restaurálnák a pillérszobrokat, felújítanák az aluljárókat és átrendeznék a hídfőparkokat. A fentiek egy része szerepelt, de később a spórolás miatt kimaradt a projektből. Brüsszel azonban aligha fogad el egy csonkított programot majdnem kétszeres áron. A főváros nem csak a programbővítés miatt ülne ismét tárgyalóasztalhoz a tendergyőztes MH 2009 Konzorciummal. Úgy vélik, itt az ideje, hogy a kiállított számlákat összehangolják a teljesítéssel.

A Magyar Nemzet arról cikkezik, hogy az APEH új informatikai hálózatot fejlesztett ki, amelynek segítségével a jövőben gyorsabban emelheti le a köztartozást felhalmozó személyek bankszámláiról a be nem fizetett adót. A rendszer egy hónapja működik.

Az Index.hu-n Szily László azt írja, bebizonyosodott, hogy a kormány nemcsak szavakban, hanem tettekben is korszerű. Sikeresen meghiúsítottak ugyanis egy internetes trolltámadást. Onnan tudja a szerző, hogy ő mozgatta a szálakat a kormányszóvivői tájékoztatóknak is helyet adó teremből.

A pozitív adóslistához, vagyis a BISZ Zrt. Credit Reference rendszeréhez eddig 159 partner csatlakozott - mondta Nagy Róbert elnök-vezérigazgató a Napi Gazdaságnak. Az adatfeltöltés folyamatos, a lekérdezést pedig a következő évben indítják el. A bankok többsége azt hangsúlyozza, valós értékű pozitív adóslistáról csak akkor lehet beszélni, ha teljes lesz.

A hazai bank- és biztosítási szektor is rontott az eredményén a harmadik negyedévben: előbbi profitja a júliustól szeptember végéig terjedő időszakban közel hatvan, utóbbié pedig bő 24 milliárd forinttal apadt - derül ki a pénzügyi felügyelet legfrissebb adataiból. A Világgazdaság szerint egész évre vonatkozóan sem zárható ki a szektorszintű veszteség.

Kutatások alapján elmondható, hogy az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék a belföldi turizmusban fontos szerepet játszanak - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Magyar Turizmus Zrt. Kommunikációs Irodájától. A lap megjegyzi, Bécs, Pozsony, Prága, de Krakkó sincs túl messze, így akár 20-25 ezer forintért is el lehet tölteni egy adventi hosszúhétvégét a fenti városok valamelyikében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×