eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csütörtökön választják meg a közmédiumok vezérigazgatóit

Csütörtökön választják meg a közmédiumok vezérigazgatóit a Közszolgálati Közalapítvány döntéshozói. Ez a második szavazás; az egy héttel korábbi eredménytelen volt.

 A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma nem hozhatja nyilvánosságra a jelöltek nevét a szavazás előtt, mert erre csak a jelölő Médiatanácsnak van felhatalmazása - közölte az InfoRádió megkeresésére a testület elnöke, Balogh László. Buda Dóra, a Médiatanács szóvivője sem mondott neveket, mert nincs rá engedélye a jelöltektől.

A Népszabadság értesülése szerint Szalai Annamária, a Médiahatóság elnöke a Magyar Televízió élére Medveczky Balázs jelenlegi ügyvezető alelnököt és Kálomista Gábor filmproducert, a Magyar Távirati Iroda vezetői posztjára Belénessy Csabát, az MTI stratégiai alelnökét és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját, a Duna Televízió irányítójának Ókovács Szilveszter Hír TV-s műsorvezetőt és Papp Ferencet, a Magyar Rádió vezérigazgatójának pedig Jónás Istvánt, a Lánchíd Rádió megbízott főszerkesztőjét és Újhelyi Zoltánt jelölte.

A nyolc jelölt közül négyet választ meg a kuratórium, miután meghallgatta őket. Most már elég lesz az egyszerű szavazattöbbség is, nem kell kétharmad - mondta korábban az InfoRádióban Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A Médiatanács múlt héten a Magyar Televízió élére Nagy Attilát, a köztévé jelenlegi gazdasági igazgatóját és Szabó László Zsoltot, az Echo TV vezérigazgatóját, a Magyar Rádió vezetői posztjára Belénessy Csabát, az MTI stratégiai alelnökét és Klein Juditot, az MTV kisebbségi műsorok szerkesztőségének vezetőjét, a Duna Televízió irányítójának Dobos Menyhértet, az MTV műsorigazgatóját és Kálomista Gábor filmes producert, az MTI vezérigazgatójának pedig Toót-Holló Tamást, az MTI belpolitikai szerkesztőségének vezetőjét és Wéber Ferencet, Sólyom László volt köztársasági elnök sajtófőnökét jelölte.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a választás második fordulójának eredményét csütörtök délután három és négy óra között hozzák nyilvánosságra.

Hanganyag:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×