eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Még nincs vége a Margit híd körüli torlódásoknak

Átadták a forgalomnak a Margit hidat hétfő este, azonban továbbra is korlátozásokra kell számítani a környéken. Tóth Kata, az Mh 2009 konzorcium szóvivője az InfoRádiót arról tájékoztatta, hogy a második ütemben a műemléki felújítás munkálatai zajlanak majd. Már az ideiglenes átadás utáni első napon torlódás alakult ki az átkelőn, illetve az oda vezető útvonalakon. A Fővinform szerint pár napon belül normalizálódhat a helyzet.

Fuchs Tamás a Fővinform ügyeletese elmondta, hogy a reggeli órákban még jól lehetett haladni autóval a hídon, de nem sokkal nyolc óra után már torlódások alakultak ki. A Szent István körúton továbbra is csak több lámpaváltással lehet eljutni az átkelőig - tette hozzá.

Azokon az útvonalakon, amelyeken eddig a Margit híd lezárása okozott dugókat, most sem jobb a helyzet. A Lánchídon és az Erzsébet hídon is lassú az előrejutás. Kell még néhány nap, amíg kialakul a rend és az budapestiek megszokják, hogy ismét használhatják a Margit hidat. Akkor jelentősebb forgalomcsökkenésre lehet számítani az eddig menekülőútként használt útvonalakon - közölte Fuchs Tamás.

Lesznek még korlátozások a Margit hídon és környékén, hiszen a felújítás még nem készült el teljesen. A második ütemben a műemléki rekonstrukció munkálatai zajlanak majd, ami azt jelenti, hogy a továbbiakban a díszítésekre összpontosítanak - tájékoztatta az InfoRádiót az Mh 2009 konzorcium szóvivője.

Tóth Kata hozzátette: a közhiedelemben az élt, hogy csak az átkelő szerkezetét rekonstruálják, pedig a hídfőknél is nagyon fontos munkálatok zajlottak és zajlanak továbbra is.

Mindezzel együtt járnak a további korlátozások a hídon, illetve a hídfőknél. A Jászai Mari téri felhajtót például egyelőre nem lehet használni. Ezen területen ugyanis nem csak a műemléki felújítást végzik, hanem a parkrendezést is. Amint ezzel végeznek, megnyitják a felhajtót a Pozsonyi út felől - mondta el a szóvivő, aki azt is hangsúlyozta, hogy nem a konzorcium dolga a Margit híd lezárt állapotára továbbra is figyelmeztető táblák eltávolítása.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×