eur:
399.84
usd:
364.87
bux:
74308.07
2024. október 9. szerda Dénes

Negyven fegyveres teljesít szolgálatot éjszakánként a vörösiszappal elöntött településeken

Negyven fegyveres rendőr teljesít szolgálatot éjszakánként a vörösiszappal elöntött településeken, hogy megakadályozzák az esetleges bűncselekményeket. Devecserbe még mindig fokozott rendőri ellenőrzés mellett lehet bejutni, miután lezárták a települést az átmenő forgalom elől. A Veszprém megyei védelmi bizottság tájékoztatása szerint a 8-as számú főútról Devecserbe továbbra is csak a helyi lakosok, a kárfelszámoláson dolgozók, a menetrend szerinti buszok, illetve a helyben ügyeiket intézők mehetnek be.

Közben Kolontáron a 34 bontásra ítélt lakóház tulajdonosainak mintegy kétharmada úgy határozott, hogy nem kíván elköltözni a kistelepülésről, és az újonnan épülő lakóparkban szeretné folytatni életét. A tételes kárfelmérés és az egyéni nyilatkozattételek utáni összesített adatok szerint 24 család döntött úgy, hogy marad, négyen használt cserelakásra tartanának igényt, és hatan további egyeztetést, egyéb megoldást akarnak.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×