eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán új kiegyezést hirdet Oroszországgal - hetilapszemle

Orbán Viktor moszkvai tárgyalásai hat magyar cég sorsára lehetnek hatással - írja a Heti Válasz. A Figyelő azt boncolgatja, miképpen lett a mindössze 25 éves Vitézy Dávidból a fővárosi közlekedés első embere.

A Heti Válasz emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor 1989-ben az orosz csapatok kivonására biztatott, idén pedig az orosz tőkét tessékelné ki a Molból. A miniszterelnök ugyanakkor új kiegyezést hirdetett Oroszországgal, ennek részleteiről Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel tárgyal novemberben. Orbán Viktor a múlt héten úgy fogalmazott: lehetővé kell tenni, hogy az orosz és az európai gazdasági potenciál összekapcsolódjon. A hetilap úgy tudja: a találkozó nemcsak a Mol, hanem további öt cég sorsára lehet hatással.

A Figyelő azt boncolgatja, miképpen lett a mindössze 25 éves Vitézy Dávidból a fővárosi közlekedés első embere. A lap azt írja, hogy Vitézy gyermekkora óta tartó megszállottsága, nem pedig iskolai vagy munkahelyei révén képezte ki magát az ország egyik legjobb közlekedési szakemberévé. Az újság felidézi, hogy Vitézy Dávid a legnagyobb szakmai sikereket a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivőjeként könyvelhette el, ekkor a szervezet javaslata alapján változtatta meg a főváros az éjszakai buszközlekedést és a BKV paraméterkönyvét is. Az egyesület egyik vezetőjeként nem volt felelőssége a pénzügyekben, most viszont a Budapesti Közlekedési Központ irányítójaként már forint milliárdokról kell döntenie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×