eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Normális-e a rendkívüli meleg novemberben?

Teljesen normális a napokban tapasztalt meleg időjárás novemberben. Az, hogy vannak az átlagosnál melegebb és hidegebb periódusok, a mérsékelt övezet egyik jellegzetessége - mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Közlése szerint az, hogy átlagosan 4-5 Celsius fokkal melegebb az idő, normális, szélsőségesnek nem mondható. Az elkövetkező időszakban sem lesz nagy mértékű lehűlés, így kevesebbet kell fűteni az átlagosnál - tette hozzá.

Szerdán a keddihez hasonló idő lesz, csapadék valószínű, azután csökkenni fog a felhőzet. Csütörtökön naposabb idő lesz, de a hőmérséklet számottevően nem változik. Péntekre virradó éjjel kicsit hűvösebb lesz, 5 fok alá csökken a hőmérséklet, néhol gyenge fagy is lehet.

Hétvégére újra enyhülés jön, szombaton és vasárnap enyhe novemberi idő lesz sok napsütéssel, ködfoltokkal, az ország déli részén akár 18-20 fok is lehet. Számottevő csapadék nem várható, enyhe szél fog fújni - mondta a meteorológus.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×