eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Előzetesben marad Geréb Ágnes

Meghosszabbította Geréb Ágnes jelenleg felfüggesztett szülész-nőgyógyász szakorvos előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken - közölte a Fővárosi Bíróság.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) múlt pénteki döntésével a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. január 8-ig hosszabbította meg.

Geréb Ágnest a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályán indult büntetőügy miatt helyezték előzetes letartóztatásba.

A bíróság végzésében megállapította, hogy "a kényszerintézkedés elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúját alátámasztó bizonyítékok körében változás nem történt, az előzetes letartóztatás fenntartásának okai továbbra is fennállnak".

A PKKB álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a - más hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló - gyanúsított szabadlábon hagyása esetén tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével vagy egyéb módon a bizonyítási eljárás eredményességét meghiúsítaná, megnehezítené, illetve újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×