eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Több tízmillió forintot kapott két, Gyurcsány Ferenchez közel álló személy cége

A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen is megtámadta a Budapest Airport taxitenderét. Több tíz millió forintot kapott két, Gyurcsány Ferenchez közel álló személy cége az elmúlt években azért, mert tanácsokat adtak a PPP-programokhoz. Az Alkotmánybíróság előtt még legalább tíz olyan beadvány van, amely az új országgyűlés által elfogadott döntések ellen emel kifogást. Lapszemle

A Zóna Taxi résztulajdonosa a rendőrségen is megtámadta a Budapest Airport taxitenderét - írja a Népszabadság. Veres István szerint a reptérüzemeltető jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott más fuvarszervezőkkel. A cég szerint azonban az egyeztetés a tenderek velejárója, és el is várható egy ekkora megbízás esetén. Az ismeretlen tettes ellen tett feljelentésben részletezett bűncselekmény meghatározásától a Zóna Taxi résztulajdonosa a lap kérdésére elzárkózott.

A Magyar Nemzet azt írja: több tízmillió forintot kapott két, Gyurcsány Ferenchez közel álló személy cége az elmúlt években azért, mert tanácsokat adtak a PPP-programokhoz. A lap birtokába került dokumentumok szerint Antalóczi Zoltán és Földi Tibor cégeihez összesen 60 millió forint vándorolt 2006 és 2010 között. A szerződéseket már vizsgálja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Az Index szerint az Alkotmánybíróság előtt még legalább tíz olyan beadvány van, amely az új országgyűlés által elfogadott döntések ellen emel kifogást. Panaszt nyújtottak be egyebek mellett a bankadó, a médiaalkotmány, a magánnyugdíj-pénztári járulékok, a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, a kormánytisztviselők indoklás nélküli elbocsátása és a kormányülések nyilvánossága ügyében. A testület a jövő héten szünetet tart, legközelebb november 8-án ül össze.

A Világgazdaság arról ír: alig több mint három év múlva - 2014-től - gyógyszergyártó, -nagykereskedő nem lehetne patikatulajdonos, egy pénzügyi befektetőnek pedig legfeljebb négy patikában lehetne érdekeltsége. A többi között ezt is tartalmazza a gyógyszertárakról szóló törvény módosítástervezete. Ám a gyógyszerészek többségi tulajdonának a megszerzéséhez jelenlegi értéken számolva 15-20 milliárd forintra van szükség, a forrásra hitelkonstrukciót dolgozna ki a kormány. Ha a parlament is támogatja a kabinet szándékát, januártól már csak ilyen feltételekkel alapíthatnának új patikát.

A Napi Gazdaság arról cikkez, hogy állami érdekeltségű cégek megmentésére - vagy éppen megszerzésére - nyújt lehetőséget az a javaslat, amely szerint ezek a cégek kiemelt jelentőségű vállalkozásokként lennének nyilvántartva, és rájuk speciális szabályok vonatkoznának, ha fizetésképtelenné válnak. A felszámolásokban "megszokott" megszűnés helyett egy speciális adósságrendezési eljárás során szanálnák a vállalkozásokat. Előírás lenne az is, hogy ezeket az ügyeket csak bizonyos felszámolók vihetik.

A portfolio.hu-n arról olvashatnak, hogy október 15-ig kellett volna a leginkább megszorult hiteladósokon segítő Nemzeti Eszközkezelő terveit elkészítenie a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, de hogy ez megtörtént-e, arról a nyilvánosság semmit sem tud. Bár Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter többször is sejttette, hogy az intézmény felállítása már csak hetek kérdése, a miniszterelnök erről szóló beszéde óta csaknem öt hónap telt el érdemi fejlemény nélkül. A kérdőjelek tehát szaporodtak, válasz pedig alig érkezett, mindeközben megszorult családok tízezrei és a bedőlő hiteleiken ülő bankok egyaránt fokozott érdeklődéssel várják a bejelentést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×