eur:
389.12
usd:
361.04
bux:
68088.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Erdei Zsolt: A kenyai srácnak nem volt még hozzám hasonlóan gyors ellenfele

Erdei Zsolt még nem tudja, ki lesz mellette edzőként a szorítóban november 20-án a kenyai Samson Onyango elleni, nyolc menetesre tervezett mérkőzésen. A magyar bokszoló az InfoRádiónak elmondta, hogy jövőre ismét Fritz Sdunekkel szeretne dolgozni, az elmúlt hetekben pedig a KSI vezetőedzője, idősebb Balzsay Károly figyelte a munkáját.

Tizenegy hónapja volt a Giacobbe Fragomeni elleni mérkőzés és még egy hónapot kell várnia következő meccsére. Mennyire éhes?

Nagyon, és bár tudom, hogy nem a legerősebbek közül való ez a kenyai srác, azért nagyon óvatosan kezelem, elővigyázatos vagyok. Keményen készülök, sok-sok hét munka van már mögöttem, és ha azt mondanák, hogy a jövő héten lesz a meccs, a nyolc menetet meg tudnám csinálni.

Amikor először, hét héttel ezelőtt felmerült, hogy november 20-án bokszolnom kellene, nemet mondtam. Az volt a fejemben, hogy tizenkét menetet kell majd végigbunyóznom, amihez nem lennék száz százalékos formában. Aztán eszembe jutott, hogy nyolc menetről van szó, mögöttem pedig ott a hathetes felkészülés, a mérkőzésig pedig további hét van hátra, aminek ennek elégnek kell lennie.

Egy felhozó meccsen mennyire kell figyelni az ellenfélre, annak eredményeire? A kenyai bokszolónak 13 KO-ja van 26 meccséből.

Az eredményekre nem kell figyelni, de az ellenfélre nagyon. Kevés felvételt láttam, de azokból kiderült, hogy Samson Onyango kiszámíthatatlan mozgású bunyós, aki magas, és távolról próbál ütni. Jól mozog lábon, de azt gondolom, hogy olyan gyors ellenfele még nem volt, mint én.

A tengerentúlon bokszol majd. Hogy érzi, kell valamiben változnia?

Emberileg nem kell változnom; eddig sem tudtam, nem is akartam, és ezentúl sem fogok. A bokszstílusomon talán lehetne alakítani, bár arról az óvatoskodó bokszról, ami három éve jellemző volt rám, most már múlt időben kell beszélni. A legutóbbi két mérkőzésen bebizonyítottam, hogy tudok harcos is lenni és képes vagyok látványos mérkőzéseket produkálni. Ezt kell folytatni, és nem lehet gond.

Mi lesz a következő hetek programja?

A jövő hét elején, de talán az egész héten még Magyarországon edzek, várom a munkavállalási engedélyemet. Ha az elkészül, átmegyek New Yorkba és ott folytatom a felkészülést, a meccs után pedig hazajövök.

Ki folytatja a felkészítését?

Szóba jöhet magyar, német és amerikai edző is. Az utóbbi hetekben a KSI szakosztályát vezető idősebb Balzsay Károly felügyelte a felkészülésemet, ám még nem kérdeztem meg, hogy velem tartana-e, ráadásul az sem biztos, hogy ott tudná hagyni a munkáját. Képben van még Conny Mittermeier, Bedák Zsoltot korábbi edzője az Universumnál, és néhány amerikai tréner is, akiket azonban még nem ismerek. Ez utóbbi lehetőséggel az a baj, hogy ha egy amerikai foglalkozik velem a következő három hétben, joggal várhatja el, hogy a további meccseimre ő készítsen fel, márpedig én Fritz Sdunekkel szeretnék dolgozni. Annak az edzőnek tehát, aki most elkísér a szorítósarokba, meg kell értenie, hogy a munkája velem kizárólag a novemberi meccsig tart.

A német edző igent mondott a felkérésre?

Igen, de családi okok miatt most nem tudta vállalni a felkészítésemet. Tudom, hogy mi van a háttérben, így megértem a döntését; hasonló helyzetben én sem tettem volna másképp. A következőkben viszont ő dolgozik majd velem, és remélem, hogy bírni fogja a munkát, hiszen az ő embere Felix Sturm és Vitalij Klicsko is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×