eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Már öt halálos áldozata van az iszapömlésnek

Ötre emelkedett az ajkai vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma: a veszprémi kórházban meghalt egy ember, akit súlyos sérülésekkel ápoltak - közölte a katasztrófavédelem pénteken az MTI-vel.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) jelentése szerint a 81 éves férfi, akit az ajkai Magyar Imre Kórházból szállítottak át a veszprémi kórházba, péntek hajnalban belehalt sérüléseibe - tudatta az OKF.

Ezzel ötre emelkedett a hétfő délután Kolontár közelében bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma, további három embert még eltűntként keresnek.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az áldozat kihűléses állapotban került az intézménybe az iszapömlés után, a lúgos iszap miatt nem voltak égési sérülései. Mivel súlyos vesebeteg volt, a kihűlés vezetett a halálához.

Rácz Jenő hozzátette: még hét sérültet kezelnek a Veszprém Megyei Kórházban.

Az OKF csütörtöki tájékoztatása szerint több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, elsősorban vegyi égési sérülések következtében.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×