eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elutasították a soroksári szavazat-újraszámlálást - a Fidesz fellebbez

Elutasította a helyi választási bizottság a Fidesz azon kérését, hogy Soroksár egyik egyéni választókerületében számolják újra az önkormányzati képviselőjelöltekre leadott szavazatokat. A párt várhatóan fellebbez a döntés ellen - közölte a Fidesz helyi szervezete pénteken.

Tájékoztatásuk szerint a helyi választási bizottság formai okok miatt utasította el a beadványukat, nem az érdemi résszel volt kifogása. Emiatt a Fidesz várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen a Fővárosi Bíróságnál.

Egresi Antal, aki a vasárnapi helyhatósági választáson a Fidesz soroksári polgármesterjelöltje volt, hétfő este közölte az MTI-vel, hogy az önkormányzati képviselőjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kérik a főváros XXIII. kerületének 4-es számú egyéni választókerületében, ugyanis vasárnap mindössze három szavazatnyi volt a különbség az első és a második helyezett között.

A választókerületben az első helyen végző Fuchs Gyula Pál (Civil Egyesület) 377 szavazatot kapott, míg a második helyezett Orbán Gyöngyi (Fidesz) 374-et. 34 szavazólap érvénytelen volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×