eur:
401.61
usd:
366.27
bux:
73687.15
2024. október 7. hétfő Amália

Soron kívül ellenőrzik a vörösiszap-tározókat

Soron kívüli ellenőrzést rendelt el a vörösiszap zagytározók engedélyeinek felülvizsgálatára az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója.

Az Országos Környezetvédelmi, Természet védelmi és Vízügyi Főfelügyelőség soron kívüli ellenőrzéseket rendelt el minden, az ajkaihoz hasonló zagytározót illetően - mondta az InfoRádiónak a hivatal főigazgatója, aki hozzátette: helyszíni ellenőrzéseket végeznek, illetve a tározók fenntartóitól és üzemeltetőtől dokumentációkat kérnek be.

Csepregi István hangsúlyozta: az ellenőrzések célja, hogy megvizsgálják, a tározók környezetvédelmi szempontból megfelelőek-e, és a tevékenységük megfelel-e az engedélyekben foglaltaknak.

A főigazgató feltétlenül szükségesnek tartja az ajkaihoz hasonló vörösiszap-tározók ellenőrzését, de ezen túl minden nagyobb, környezeti kockázatot jelentő tározót is vizsgálni kell.

A főfelügyelőség ellenőrzi az ajkai tározót is, ahol most zajlik a tényfeltárás. Csepregi István hangsúlyozta: megtiltották a gyár tevékenységének a folytatását, és elrendelték a korábbi engedélyben foglalt kárelhárítási és ehhez kapcsolódó feladatok elvégzését.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×