eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Iszapömlés: Megkezdték a kárfelmérést a biztosítók

Az Allianz Hungária Biztosítót felhatalmazta a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. annak nyilvánosságra hozatalára, hogy a MAL az Allianz-szal kötött 2010-re érvényes vagyon és felelősségbiztosítási szerződést - közölte a biztosító. A biztosítás összegének közlésére nem adott engedélyt a MAL. Több társaság annak ellenére kezdte meg a kárfelmérést, hogy a lakásbiztosítások túlnyomó része nem terjed ki ilyen esetekre.

Tolnay Lajos, a MAL elnöke szerdán az MTI kérdésére nem közölte, hogy milyen összegre szól a felelősségbiztosítás, de kilátásba helyezte, hogy azt a közeljövőben nyilvánosságra hozza a cég.

Több biztosító annak ellenére kezdte meg a kárfelmérést, és egyesek gyorssegélyt is biztosítanak az iszapömlésben kárt szenvedett ügyfeleiknek, hogy a lakásbiztosítások túlnyomó része nem terjed ki ilyen esetekre. Szakértők szerint a károkért a MAL-nak kell helyt állnia, illetve a MAL felelősségbiztosítójának. Az első becslések szerint tízmilliárd forint nagyságrendű kár keletkezett.

Az Allianz rendkívüli 150 ezer forintos gyorssegéllyel segíti a lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleit a vörösiszappal elöntött Veszprém megyei településeken. Emellett a társaság tízmillió forinttal támogatja azt a társadalmi gyűjtést, amely a 1752-es Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik a katasztrófa károsultjai és az áldozatok családjai számára.

A Groupama Garancia Biztosító kárszakértői azonnal megkezdik a károk felmérését, amint a katasztrófavédelem szakemberei ezt engedélyezik.

A Groupama Garancia mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakóingatlanok és a háztartási ingóságok, valamint a gépjárművek kárainak felmérése minél hamarabb megtörténhessen, hogy a biztosító szakemberei által felvett kárszakértői vélemények segítséggel szolgáljanak majd a kárigények későbbi érvényesítése során. (A biztosító itt a károkozó céggel szembeni kárigényre utal.) A biztosító egyúttal 150 ezer forint gyorssegéllyel segíti az ügyfeleit.

Az AEGON Magyarország ugyancsak ingyenes kárszemlét és készpénzes támogatást is nyújt károsult ügyfeleinek, hogy az érintettek minél előbb megkezdhessék a károk helyreállítását.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a kárszakértők felmérik az ingatlanokban keletkezett károkat és dokumentálják azt, így azonnal megkezdhető a helyreállítás, a dokumentáció pedig később felhasználható a kártérítési eljárás során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×