eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja tovább az iszapömlés ügyét

Az országos rendőrfőkapitány szerdán úgy döntött: a Nemzeti Nyomozó Iroda veszi át a Kolontárnál történt iszapömlés vizsgálatát - közölte a rendőrség.

Hatala József az ügy kiemelt súlyára és összetettségére való tekintettel jelölte ki az NNI-t a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás lefolytatására.

A tájékoztatás szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jelenleg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival közösen tekintik meg a helyszínt és átveszik az eddig keletkezett nyomozati iratokat.

A rendőrség hétfőn tudatta az MTI-vel, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás annak a férfinak a halála kapcsán, aki hétfő délelőtt vesztette életét Kolontár határában.

A 30 év körüli férfi feltehetően menteni indult autójával, amikor az iszapáradat elsodorta a személygépkocsiját, majd egy kilométerre Kolontártól a szántóföldön lerakta.

A közlés szerint a haláleset miatt indított büntetőeljárás keretében a rendőrség vizsgálja, hogyan szakadhatott át a tároló fala, amelyből több ezer köbméternyi mérgező vörösiszap Kolontár és Devecser településre zúdult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×