eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szijjártó: eddig 200 ezer nyugdíjas írta meg kormánnyal szembeni elvárásait

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint péntekig mintegy 200 ezer nyugdíjas válaszolt Orbán Viktor kormányfő közelmúltban írt levelére, amelyben az idősek véleményét kérdezte a számukra fontos területekről, illetve kormánnyal szembeni elvárásaikról.

A kormányfő szóvivője az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében hangsúlyozza: a beérkezett válaszok száma is egyértelműen bizonyítja, hogy az idős emberek is a nemzeti együttműködés rendszerének aktív résztvevői szeretnének lenni.

A "nemzeti ügyek kormánya minden eddigi kormánynál nagyobb figyelmet fordít az idős emberekre; az első gazdasági akcióterv számos intézkedése - például a rezsiköltségek befagyasztása - a nyugdíjasok élethelyzetének javítását szolgálta" - fejtette ki Szijjártó Péter.

A szóvivő kiemeli továbbá, hogy a nyugdíjasok kérésének megfelelően a nemzeti konzultációs kérdőív péntektől a Fidesz honlapján is kitölthető.

Szijjártó Péter szeptember elején jelentette be, hogy a miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak. Közölte, hogy a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba juttatják el, a levél költségeit pedig a Fidesz fizeti, így a párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×