eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Tarlós István nem akar belemenni fölösleges vitákba

Minél több városüzemeltetési, városfejlesztési szakértővel szeretne találkozni Tarlós István az elkövetkezendő bő két hétben, mintsem hogy politikai ellenfeleivel értelmetlen vitákba bonyolódjon - mondta az InfoRádiónak a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Elsősorban a szemléleten, a gyakorlaton és a kommunikáción szeretne változtatni a Fidesz-KDNP főpolgármester jelöltje a fővárosban. Tarlós István szerint az ábrándos vezetési stílust számokkal bánni tudó, racionálisan tervező stílusnak kell felváltania, amely működési és pénzügyi stabilitást teremt. A politikus számít az általa szakmai szempontból megkérdőjelezhetetlennek ítélt Atkári János támogatására.

Mint mondta: át kell gondolni a tervezett fejlesztéseket. Igaz, hogy a Fidesznek is van harminc nagyívű fejlesztési elképzelése, azonban meg kell nézni, hogy a megvalósításhoz mikor és mennyi pénz áll rendelkezésre. Ki kell például fizetni a metró 1-es szakaszát, amihez csaknem százmilliárd hiányzik - tette hozzá.

A főváros szimbólumainak felülvizsgálatát és átformálását fontos feladatnak tartja Tarlós István. Közölte: ezt nem egyoldalúan akarják végrehajtani, hanem egyrészt elfogulatlan szakértők közreműködésével, másrészt a budapesti többség igényének és ízlésének megfelelően.

A kampány utolsó két hetének teendőiről a főpolgármester-jelölt úgy nyilatkozott: inkább szeretne minél több fővárosi szakértővel, illetve átlagemberekkel beszélgetni, minthogy ellenfeleivel fölösleges vitákban vegyen részt. Aztán, ha letelik a két hét, és kiderül, hogy mit akar a budapesti városlakók többsége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×