eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán Viktor a Fidesz képviselőinek is elmagyarázza az első száz nap döntéseit

A hétvégi háromnapos kihelyezett frakcióülést Orbán Viktor azért kérte, hogy kevésbé formálisan találkozhasson a képviselőkkel - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Lázár János hozzátette: ekkor lehet az elmúlt száz nap történéseit értelmezni, elmagyarázni.

Orbán Viktor kérte, hogy formális időkorlátok nélkül találkozhasson a Fidesz képviselőivel, mert a parlamenti menetrendben erre mindössze egy-két óra áll rendelkezésre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lázár János, hozzátéve: a miniszterelnök a hétvégi háromnapos kihelyezett frakcióülésen szeretné értelmezni a képviselők előtt is az elmúlt száz napot.

A Fidesz frakciójának vezetője hangsúlyozta: a kihelyezett ülés arra alkalmas, hogy a kormánytagok olyan kapcsolatot alakítsanak ki a képviselőkkel, amely könnyebbé teszi a szakmai elképzeléseik megértését.

Célja az is, hogy a miniszterelnök visszajelzést kapjon arról, mit gondol a frakció a kormány működéséről, a képviselők pedig megértsék, egyes lépésekre miért volt szükség - mondta a politikus.

A frakcióvezető szerint a kihelyezett ülésen szó lesz a gazdasági ügyekről, az önkormányzati választásról, az egészségügy átalakításáról, szociális kérdésekről, az új közigazgatási struktúráról és a személyi döntésekről. Ezeket a kérdéseket világosan el kell magyarázni a képviselőknek a saját választókörzetükben, és meg kell tudniuk értetni az emberekkel, hogy nehéz gazdasági helyzetben milyen lépésekre van szükség az ország átalakítása érdekében - tette hozzá Lázár János.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Itt a lista, ezek az európai cégek tartoznak a világ egyik legelitebb klubjába

Tavaly szeptemberben a Novo Nordisk cég letaszította a trónról az LVMH francia luxusipari óriást, így a kontinens legértékesebb tőzsdén jegyzett cégévé vált. A súlycsökkentő gyógyszerekről népszerűvé váltó dán gyógyszeripari cég lendülete pedig továbbra is töretlen. Megnéztük, hogy melyek jelenleg a legértékesebb európai vállalatok, és azt is, hogy globális összevetésben hol helyezkednek el jelenleg ezek a cégek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×