eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Négy fővárosi kerületben még nincs polgármester-jelölt

Négy fővárosi kerületben még nincs hivatalos polgármesterjelölt az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett szombat kora délutáni összesítése szerint; a II., a III., a XIII. és a XVI. kerületben.

A jelöltállítás határideje pénteken délután négy órakor jár le, ajánlószelvényt is csak eddig az időpontig lehet gyűjteni.

Polgármester-jelölt az lehet a 100 ezer választó alatti kerületekben, akit az ott élő választópolgárok két százaléka, de legalább 300 választópolgár ajánlott. Két olyan kerület is van azonban Budapesten, ahol a 100 ezret meghaladja a választójogú lakosok száma; a XI. és a III. E két kerületben legalább kétezer érvényes ajánlásra van szükség a jelöltséghez.

Négy olyan kerület is van azonban, ahol már két jelöltet is nyilvántartásba vettek, vagy már csak az adott helyi választási bizottság hivatalos döntésére várnak. (Előbb ellenőrzik, valóban megvan-e a szükséges számú érvényes ajánlás, és csak ezt követően hoznak határozatot a nyilvántartásba vételről.)

Két polgármester-jelöltet jelentettek be a VI., a VII., a IX., és a XXII. kerületben.

Független polgármesterjelölt még egy sincs, csak olyan induló, aki nem párt, hanem más társadalmi szervezet támogatásával indul el az október 3-ai megmérettetésen.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×