INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Négy fővárosi kerületben még nincs polgármester-jelölt

InfoRádió / MTI
Négy fővárosi kerületben még nincs hivatalos polgármesterjelölt az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett szombat kora délutáni összesítése szerint; a II., a III., a XIII. és a XVI. kerületben.

A jelöltállítás határideje pénteken délután négy órakor jár le, ajánlószelvényt is csak eddig az időpontig lehet gyűjteni.

Polgármester-jelölt az lehet a 100 ezer választó alatti kerületekben, akit az ott élő választópolgárok két százaléka, de legalább 300 választópolgár ajánlott. Két olyan kerület is van azonban Budapesten, ahol a 100 ezret meghaladja a választójogú lakosok száma; a XI. és a III. E két kerületben legalább kétezer érvényes ajánlásra van szükség a jelöltséghez.

Négy olyan kerület is van azonban, ahol már két jelöltet is nyilvántartásba vettek, vagy már csak az adott helyi választási bizottság hivatalos döntésére várnak. (Előbb ellenőrzik, valóban megvan-e a szükséges számú érvényes ajánlás, és csak ezt követően hoznak határozatot a nyilvántartásba vételről.)

Két polgármester-jelöltet jelentettek be a VI., a VII., a IX., és a XXII. kerületben.

Független polgármesterjelölt még egy sincs, csak olyan induló, aki nem párt, hanem más társadalmi szervezet támogatásával indul el az október 3-ai megmérettetésen.

A címlapról ajánljuk