eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Orbán Viktor ezért nevezte ki Pintér Sándort belügyminiszterré

Orbán Viktor azzal indokolta Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezését, hogy ezzel is világossá tegye, nincs idő soha ki nem próbált emberekre, módszerekre, továbbá felkészülésre, kísérletezésre, hanem szükség van a stabilitásra - erről a kormányfő a Belügyminisztériumban tartott állománygyűlésen beszélt pénteken.

Orbán Viktor azt mondta: tapasztalt, sikeres és a rendőrök által is respektált miniszterre volt szükség. "Ki is fogok mellette tartani végig, amíg az önök teljesítménye egyébként indokolja ezt" - mondta a rendőröknek a miniszterelnök. Hozzátette: Pintér Sándor szabad kezet kapott, még azokat a személyi döntéseit is elfogadta, amelyeknél esetleg más megoldás is szóba kerülhetett volna.

Mint mondta, az elmúlt években állandó átalakulás volt a rendőrségnél, más-más minisztériumhoz, más-más miniszter vezetése alá kerültek a rendőrök, ennek eredményeképpen képtelenek voltak teljesíteni. Hozzátette: szervezeti értelemben garantálni fogja az állandóságot, mert ehhez a munkához kiszámíthatóság, biztonság kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×