eur:
389.51
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Feketén is dolgozik a minimálbéresek többsége - lapszemle

A több mint egymillió minimálbéres kétharmada a bejelentett jövedelmén felül feketén is kap munkájáért pénzt - olvasható a Magyar Nemzetben.

Szakértők szerint a több mint egymillió minimálbéres kétharmada a bejelentett jövedelmén felül feketén is kap munkájáért pénzt - olvasható a Magyar Nemzetben. A hozzáértők azt feltételezik, hogy nagyjából hétszázezer minimálbéres zsebébe csúszhat időről-időre adózatlan jövedelem. Mások arra figyelmeztetnek: több százezerre tehető azoknak a száma, akik egy fillérrel sem járulnak hozzá a közterhek viseléséhez, pedig rendszeres keresettel rendelkeznek. Egyes becslések szerint a kizárólag feketén munkát vállalók akár félmillióan is lehetnek.

A szocialista-szabad demokrata kormány patikanyitási könnyítéseit már a nyár elején visszavonja a parlamenti többség, de új szabályt csak az őszi politikai szezonban alkotnak - tudta meg a Népszabadság Szócska Miklóstól, az egészségügyért felelős államtitkártól. Õ az új szabályozás szükségességét a rendszer rossz működésével indokolta.

Minden játékost meglepett a Microsoft azzal, hogy már a bejelentés napján a boltokba szállította az új Xboxot - írja az Index. Az E3 nulladik napján a nagy kiadók játékbemutatóit a korábban Natal néven ismert Kinect uralta, és kiderült, hogy nem csak alkalmi játékosoknak való játékok készülnek a kütyühöz. Sok a folytatás, kevés az eredeti ötlet, az Another World alkotójának új játékát viszont nagyon várják.

Lassan indul be a turisztikai főszezon - hangsúlyozza a Napi Gazdaság. A lap által megkérdezett strandok és fürdők az első igazán nyári hétvégén nem számoltak kiugró vendégforgalomról. A kiskereskedelemben ugyanakkor megugrott a sör-, az ásványvíz- és a jégkrém-forgalom. Mint írták, a foci vb a kisebb utazási kedv miatt bevételcsökkenést okoz a hoteleknek, amelyek akciókkal próbálják a vendégeket becsalogatni.

Budapest még régiós összehasonlításban is olcsónak számít az itt dolgozó külföldi menedzserek számára - olvasható a Világgazdaság cikkében egy felmérésére hivatkozva. A lap közlése szerint globális összehasonlításban Tokió a legdrágább, Európában pedig főleg az euróövezeten kívüli, az északi és svájci városok kerülnek sokba, elsősorban a lokális fizetőeszköz erősödése miatt.

Június elsejétől több érdekes változás is életbe lépett a magyar vasúti személyszállításban - derül ki a penzcentrum.hu írásából. Eddig például az utasok a pénztárakban azonnal visszakapták az InterCity pótjegy árát, ha késett a vonat. Júniustól azonban az ilyen igényt az ügyfélszolgálatnak kell címezni, és elbírálás után, 30 napon belül fizethet a MÁV-Start. Ráadásul az eddigi 15 helyett 30 perc késés után jár a kártérítés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×