eur:
397.6
usd:
358.6
bux:
74106.55
2024. október 1. kedd Malvin

Schmitt Pál válthatja Sólyom Lászlót - lapszemle

Szinte bizonyos, hogy Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke lesz Sólyom László utóda - közölte a Népszabaság. A lap információi szerint Orbán Viktor személyesen kardoskodott a jelenlegi házelnök személye mellett.

A Népszabadság arról ír, hogy most már szinte bizonyosan Schmitt Pál lesz Sólyom László köztársasági elnök utódja.
A házelnöki tisztségben pedig Schmittet Kövér László követi majd. A Fidesz hivatalosan június 28-án választja ki jelöltjét. A lap úgy tudja, ez Orbán Viktor személyes nyomására alakult így, és a döntést nagyon hosszú győzködés-civakodás-vita előzte meg.

Sólyom László a mai napig nem értesült arról semmiféle hivatalos csatornán keresztül, hogy a Fidesz-KDNP nem jelöli újra az államfői tisztségre.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy nehéz lesz elérni, hogy a pénzintézetek ne ügyfeleikkel fizettessék ki a kétszázmilliárd forintra rúgó különadót, vagy annak egy részét.

Az UniCredit területi igazgatója tegnap elkerülhetetlennek nevezte, hogy az extra költségeiket részben az ügyfelekre hárítsák. Sajtóinformációk szerint a bankok 10-20 százalékkal csökkentett áron lennének hajlandóak megszabadulni hiteleiktől, a kormány viszont legalább 30-40 százalékos engedményt kér.

A lap megjegyzi: mindeközben úgy tűnik, ragaszkodik havi 8 milliós fizetéséhez Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, legalábbis erre utal a jegybanktegnapi nyilatkozata, miszerint az elnök a jelenlegi jegybanktörvénynek megfelelően végzi tevékenységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×