eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Folyik a fertőtlenítés a borsodi településeken

Több mint másfélszáz településen kell fertőtleníteni az árvíz után Borsod-Abaúj-Zemplénben. Huszonhét helyszínen már befejeződtek a munkálatok, száztízben jelenleg is zajlanak, huszonnégyben pedig még nem kezdődött el - tájékoztatta az észak-magyarországi regionális tiszti főorvos.

Az ÁNTSZ szakembereinek egyebek mellett a fertőtlenítésben főleg a tanácsadás a feladata, ehhez a helyiekhez más régiókból még húsz-huszonöten csatlakoztak.

Saját ingatlanának fertőtlenítéséért mindenki maga felel, neki kell elkezdenie, amihez szükség esetén segítséget kérhet az önkormányzattól.

Vannak önkormányzatok, amelyek előre készleteztek, emellett adományokat kaptak, de mindegyik számára létezik lehetőség a beszerzés utólagos elszámolására - közölte Bodnár Judit.

Kitért arra, hogy miután senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy elhagyja vízzel elöntött lakhelyét, náluk fokozottan fennáll a fertőzés veszélye, aminek leginkább a fokozott személyi higiénével lehet elejét venni.

Mindez nem helyettesíthető a védőoltással, ami egyébként is csak a hepatitis A ellen véd, sok egyéb fertőzés ellen nem -tette hozzá.

A legutóbbi jelentés szerint 2.030 ember kapta meg az oltást. Az esetleges, fertőzésgyanús panaszokkal, hasmenéssel, lázzal, hányással, de különösen állatharapás okozta sebekkel is a háziorvoshoz kell fordulni. Szükség lehet tetanusz és veszettség elleni oltásra is a sebellátáson túl - tájékoztatott a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×