eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Sokkoló június: csupán három napon lesz "jó" idő?

A nyár szót idén júniusban akár el is felejthetjük, ha megvalósul az Időkép előrejelzésében vázolt időjárás. A teljes hónapban talán három olyan nap lesz a prognózis szerint, amikor felhőtlen ég várható Magyarország fölött.

A korábban közölt cikkünk egy olyan Időkép-elemzés alapján készült, amely technikai okok miatt nem volt teljesen megalapozott.

Az Időkép gyorsan korrigálta a problémát, így most már újabb 30 napos prognózis olvasható az oldalon.

A friss adatokat szemlélve megállapíthatjuk, "a nyomda ördöge" nem is járt messze az igazságtól, egyedül a délutáni csúcshőmérsékletek tekintetében vannak komolyabb mósosítások a javított kiadásban.

Az Időkép új előrejelzését tanulmányozva látható, hogy a június hónap idén sem lesz a napimádók kedvence. A prognózis mindössze három olyan napot jelez, amikor zavartalan napsütésre lehet számítani.

A június hónap első napjai, illetve a 10-e után következő hét mutatkozik időjárási szempontból a leggyengébbnek - sok esővel, viharokkal. Az időszak többi részében a helyzet azért nem lesz teljesen elkeserítő.

A hónap legelején a "maximum-hőmérséklet" 15 fok körül lesz, egyébként viszont az évszaknak többé-kevésbé megfelelő, 23 és 29 fok közötti csúcshőmérsékletre gondolhatunk.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×