eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Feloldották a teljes légtérzárat Magyarország felett

Hétfőn déltől feloldották a teljes légtérzárat Magyarország felett, ami pénteken 19 órától volt érvényes - közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. A ferihegyi forgalom a légtérzár feloldásával megindulhat.

Korábban a HungaroControl bejelentette, hogy az átrepülő forgalom számára, 7.500 méter felett hétfőn 10.36 órától 15 óráig megnyitották a magyar légteret, de az újabb tájékoztatás szerint az további értesítésig nyitva van.

A magyar hatóságok pénteken 19 órától hétfőn 12 óráig teljes légtérzárat rendeltek el a magyar légtérben, mert az izlandi vulkánkitörés miatt Európa légterébe került hamufelhő veszélyezteti a repülőgépek biztonságos repülését.

Európa számos országában szintén légtérzár van napok óta. A magas légtérben a szlovák és a cseh légteret már megnyitották hétfőn.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×