eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A szép időnek vasárnap délutánra vége, de mi lesz a hamufelhővel?

Kellemes, tavaszias időjárásra lehet számítani vasárnap délutánig, akkor viszont érkezik az eső. Jövő hét közepén szeszélyes lesz az időjárás - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Tóth Katalin arról is beszélt, hogy az emberi szervezetre nincs hatással a magyar légkörben jelen levő hamufelhő, amely az előrejelzések szerint a következő 24 órában délnyugat felé távozik. Ugyanakkor Izlandon jelenleg is aktív a vulkán, így azt még nem tudni, hogy ez a következő napokban mit jelent Magyarország számára.

A hétvége nagy részében kellemes idő várható, ettől függetlenül vasárnap délig meghosszabbították a magyarországi légtérzárat - értesült az InfoRádió.

A hétvége első fele kellemes, napos, tavaszias időjárást ígér. Még vasárnap első felében is sok lesz a napsütés - mondta az InfoRádió kérdésére az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Tóth Katalin elmondta: esőre, csapadékra sem kell számítani, viszont vasárnap a délutáni órákban megnövekszik a felhőzet, ugyanis délnyugat felől, illetve a Földközi-tenger térségéből nedves levegő éri el a térséget. Vasárnap az esti óráktól egyre többfelé valószínű eső, és ez még hétfőn délelőtt is kitart.

Hétfőn, a nap első felében még számítani kell ismétlődő esőre, záporra itt a főváros térségében, de a délutáni óráktól felszakadozik a felhőzet, és a hét második felében igazi áprilisi szeszélyes idő lesz. Nem lesz zavartalan a napsütés, többször megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan várható kisebb zápor. Nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Átlag körül alakul a hőmérséklet, napközben 15-16 fok körül, a hajnali órákban pedig 5-6 fok körül várható a hőmérséklet.

Ideért Magyarország fölé a vulkáni hamufelhő, ez valójában azt jelenti, hogy a napfelkelte és a naplemente szokatlanul vörös lehet. Ez rendkívül jó fotótéma az embereknek, illetve érdemes megnézni, mert ritka jelenség.

8-10 km magasan érkezett a hamufelhő, így a Föld közelében, ahol az emberek élnek, már semmi hatása sem lesz - mondta kérdésünkre a meteorológus. Tehát ha fölnéznek az égre, maximum kicsit opálos lehet az ég vagy talán kicsit mintha koszosnak látnák, de igazából semmi hatása nincsen az emberi szervezetre.

Tóth Katalin hozzátette: az előrejelzések szerint a következő 24 órában délnyugat felé távozik a hamufelhő, ugyanakkor Izlandon jelenleg is aktív a vulkán, úgyhogy továbbra is lövell ki magából hamut, de azt még nem tudni, hogy ez a következő napokban vagy hetekben mit jelent Magyarország számára.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×