eur:
389.65
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Érvénytelen lett a golfpályáról szóló pátyi népszavazás

Érvénytelen lett a Pátyon létesítendő golfpálya-beruházásról tartott helyi népszavazás, miután a választásra jogosult polgároknak csupán 43,1 százaléka járult az urnákhoz a minimálisan szükséges 50 százalék helyett - közölte a választási iroda helyettes vezetője.

Veres Erika elmondta, hogy a 6 744 lakosú Pátyon öt szavazókörben 5 100 választásra jogosultat vártak, de csak 2 269-en jelentek meg az urnáknál. A nem hivatalos végeredmény szerint 2 260 érvényes 6 érvénytelen voks gyűlt össze, míg 3 szavazólapot ismeretlenek hazavittek. A választási bizottság határozata alapján a 43,1 százalékos részvétel miatt a helyi népszavazás érvénytelen. A határozat ellen 3 napig bárki jogorvoslattal élhet - tette hozzá a választási iroda helyettes vezetője.

A választási szelvények megszámlálása és értékelése után az is kiderült, hogy a 2260 érvényes szavazatot leadó helyiek közül 1494-en az "igen", 766-an a "nem" választ jelölték meg. Ez azt jelenti, hogy az urnákhoz járulók közül kétszer annyian szeretnék a jelenleg érvényes szabályozási terv érintetlenül hagyását, mint ahányan módosítanának rajta.

A szavazólapokon a következő kérdésre kellett igennel, vagy nemmel válaszolni: "Egyetért-e azzal, hogy a képviselő-testület ne fogadja el a Telki út melletti golfpálya és környezete településszerkezeti és szabályozási tervének olyan módosítását, amely a beépíthető terület növelését vagy építési övezeti besorolásának változását teszi lehetővé a jelenleg érvényes szabályozáshoz képest?"

A tervről ezek után a képviselőtestület dönt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×