eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nyomoznak a budaörsi uszoda ügyében

Lapértesülés szerint hűtlen kezelés és csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Pest Megyei Főügyészség a budaörsi uszoda-beruházással összefüggésben. A Magyar Nemzet úgy tudja: a vizsgálatot a Fidesz városi szervezetének feljelentése alapján indították.

A több mint tízezer négyzetméteres, bruttó 3,3 milliárd forintos uszoda és sportcsarnok alapkövét 2007 júliusában tette le Wittinghoff Tamás, akkor még SZDSZ-es budaörsi polgármester, aki azt ígérete, 2008 júniusában átadják az intézményt.

Az átadás folyamatosan csúszott, mert a kivitelező társaságnak, a székesfehérvári székhelyű Baucont Építőipari Zrt.-nek pénzügyi nehézségei támadtak. Végül tavaly áprilisban az önkormányzat felbontotta a kivitelezői szerződést.

Az uszoda tavaly nyáron még csak 90-95 százalékos készültségben volt, és a befejezésére Budaörs új közbeszerzési eljárást írt ki. A polgármestere is több büntetőfeljelentést tett az ügyben, továbbá törvényességi és célszerűségi vizsgálatot kért az Állami Számvevőszéktől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×