eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Hagyó a döntése előtt egyeztet a XII. kerületi elnökséggel

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes a döntésénél figyelembe veszi majd a fővárosi MSZP-elnökség hozzá intézett kéréseit és Lendvai Ildikó pártelnök erre vonatkozó véleményét, de mielőtt határoz, kedden délután még szeretne egyeztetni a XII. kerületi szocialistákkal a kialakult helyzetről.

Hagyó Miklós az MTI-nek hétfőn azt mondta: az egész MSZP-nek tartozik elszámolással, de úgy etikus, ha a döntés előtt az őt delegáló és az általa vezetett alapszervezet elnökségével konzultál.

Hozzátette: a megbeszélés után megválaszolja a budapesti elnökség kéréseit.

Hangsúlyozta: tiszta a lelkiismerete.

Az MTI-nek arra a kérdésére, mi a véleménye az atv.hu-n megjelent szombati hírről, miszerint terhelő vallomást tett rá Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató, úgy válaszolt: sajtótalálgatásokkal nem foglalkozik, a hatóságok teszik a dolgukat.

Az MSZP fővárosi elnöksége hétfőn arra kérte Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest, hogy lépjen vissza az egyéni képviselő-jelöltségtől, mondjon le budapesti listás helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról.

Hagyó Miklós jelenleg a XII. kerületben (Budapest 18. választókerületében) képviselőjelölt, és harmadik helyen van az MSZP fővárosi választási listáján, ami biztos befutó helynek számít.

Lendvai Ildikó pártelnök közleményben közölte az MTI-vel: az MSZP országos vezetése egyetért a fővárosi elnökség kérésével, a döntést "szükségesnek és elkerülhetetlennek" tartják a jelenlegi helyzetben. A XII. kerületi szervezet viszont kiállt a politikus mellett.

Burány Sándor hétfőn azt is hangsúlyozta: továbbra is bíznak abban, hogy a politikus ártatlan, de "a körülötte kialakult politikai helyzet" miatt visszalépésre kérik.

Az ügy előzménye, hogy az atv.hu szombaton - rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra. Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők - a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós - felelősségét is vizsgálja - írta a portál.

Az atv.hu úgy tudja, hogy hétfőtől már az ügyészség folytatja a történtek felgöngyölítését, amit az indokol, hogy az ügynek politikai szála van.

A fővárosi MSZP a megyei pártszervezetek közül az elsők közt fejezte be tavaly a jelöltállítási folyamatot és fogadta el a választási listát. A fővárosi koalíció felbomlása, a BKV körüli botrányok és Hagyó Miklós miatt később voltak próbálkozások arra, hogy a lista változzon, de a kezdeményezések mögött végül nem volt számottevő erő.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×