eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége a BKV-ügyei miatt - hírösszefoglaló

Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége a BKV-ügyei miatt. Már csak az északkeleti országrészben lehet jelentősebb havazásra számítani éjfélig. Csaknem 100 ezer autót hív vissza Európában a Peugeot Citroen

Összehívta az MSZP fővárosi elnökségének rendkívüli ülését hétfőre a párt budapesti vezetője, miután egyeztetett Hagyó Miklóssal. Burány Sándor a BKV-ügy miatt kialakult helyzetet vitatta meg a volt szocialista főpolgármester-helyettessel, de részleteket nem mondott. Az atv.hu arról számolt be, hogy terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra, valamint Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére Antal Attila, a közlekedési cég hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója és Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezetője. A portál azt írta: hétfőtől már az ügyészség folytatja a BKV ügyeivel összefüggő nyomozást.

Benyújtotta tavalyi vagyonbevallását Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök. A korábbi kormányfő titkársága közölte: Gyurcsány Ferenc összes jövedelme 103 millió forint volt 2009-ben, 34 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatának leadási határideje január 31-e, de mivel ez vasárnapra esett, a határidőt hétfő este 8-ig meghosszabbították.

Módosította az adóhatóság az Alkotmánybíróság határozatának megfelelően az egyes nagy értékű vagyontárgyakkal összefüggő kötelezettségek bevallására szolgáló nyomtatványt, a hozzá tartozó útmutatót, valamint a bevallás kitöltését segítő programot is. Az APEH azt kéri, hogy azok, akik az adóhatóság honlapján elérhető programmal készítik el a bevallást, minden esetben a legutolsó verziót töltsék le. Az Alkotmánybíróság kedden nyilvánította alkotmányellenesnek a nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adóról szóló törvény lakóingatlanokra vonatkozó részeit.

Vasárnap főleg a keleti, északkeleti országrészben okozott jelentősebb fennakadást a havazás. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében számos út járhatatlanná vált, Hejce és Pányok községet pedig teljesen elzárta a hó a külvilágtól. A megyei katasztrófavédelem közlése szerint számos helyen keresztbe fordult, árokba csúszott kamionokat, buszokat és személyautókat kellett menteni. Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szintén lelassult a közlekedés.

A határon át üldözték az osztrák rendőrök azt a magyar rendszámú autót, amit végül a magyar hatóságok tartóztattak fel Körmendnél. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az üldözés azután kezdődött, hogy Graz környékén a járművezető nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére, akik, miután elhagyták a határt - a magyar rendőrök segítségét kérték. Szalai Ferenc elmondta: a két Veszprém megyei lakos ellen mindkét ország hatóságai eljárást indítottak. A távirati iroda úgy tudja, hogy az osztrák rendőrök az utóbbi időben történt betöréses lopások miatt ellenőrizték fokozottan az autósokat.

Németországban 2 és fél millió eurót kért egy ismeretlen informátor csaknem 1500 adócsaló leleplezéséért - erősítette meg a berlini pénzügyminisztérium. Korábban a sajtó arról számolt be, hogy a személyes adatokat tartalmazó DVD szerint az érintettek milliókat helyeztek el svájci bankszámláikon a törvényes adózás megkerülésével. Az ajánlat nagy vitát keltett a német fővárosban, miután az informátor lopott adatokkal kereskedik, de az állítólagos adócsalók leleplezésével becslések szerint 100 millió euró folyhatna be az államkasszába. A pénzügyminisztérium egyelőre nem foglalt állást az ügyben.

Csaknem 100 ezer autót hív vissza Európában a Peugeot Citroen. A francia autógyártó a csaknem 2 millió Toyota gépkocsit érintő gázpedál-problémával összefüggésben döntött így. A Citroen C1 és a Peugeot 107-es modelleket a csehországi Kolinban, a Toyotával közösen működtetett üzemben szerelték össze 2005 és 2009 között, és Európában értékesítették. A japán cég pénteken a kontinensen összesen 1,8 millió autót hívott vissza, köztük Aygo típusúakat. A kiskategóriás gépkocsi gyakorlatilag ugyanaz a konstrukció, mint a Citroen C1 és a Peugeot 107-es, és ugyancsak a kolini üzemben készül. A Toyota az Egyesült Államokban 2 millió 300 ezer autót vizsgál meg, miután a 2007 és 2010 között gyártott modelleknél beragadhat a gázpedál, ami balesetet okozhat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×