eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Jobbik szerint nem őszinte a Fidesz és az MSZP öröme

A köztársasági elnök április 11.-ére tűzte ki az országgyűlési választások első fordulóját. A döntéssel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. A Fidesz és az MSZP örül a korai időpontnak, a Jobbik szerint azonban álságos a két párt öröme.

 Az MSZP elnöke szerint jó hír, hogy Sólyom László köztársasági elnök a lehetséges leghamarabbi időpontra, április 11-ére írta ki az országgyűlési választások első fordulóját. Lendvai Ildikó szerint ez első sorban a Fidesz szempontjából lehet kedvező.

"Kevesebb idő jut arra, hogy családtagokat összeveszítsenek, kevesebb idő jut gyűlöletoffenzívára, a megosztásra, kevesebb idő jut arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt, kevesebb idő jut arra, hogy bilincsben ábrázoljanak meg nem vádolt szocialista politikusokat" - mondta.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője erre úgy reagált, hogy a szocialisták minden idők legaljasabb kampányára készülnek.

"Minden idők legaljasabb, leggátlástalanabb és legbrutálisabb kampányára készülünk a szocialista párt részéről, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a szocialisták gyakorlatilag a túlélésükért küzdenek. A pártjuk soha nem volt ilyen mélyen a népszerűségi listákon és a politikusaik soha nem voltak ilyen népszerűtlenek. Mi, a magunk részéről a jövőről fogunk beszélni, arról, hogy mit tervez a Fidesz, hogyan gondolja az ország megújítását" - fejtegette.

Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke álságosnak tartja, hogy a Fidesz és az MSZP örül a rövid és olcsó kampány lehetőségének.

"Álszentnek tartjuk ezt a kijelentést, hogy rövid és olcsó kampányt folytatnak, amikor rendszeresen többszörösével túllépik az előírt, képviselőnkénti 1 millió forintos keretet" - mondta.

Egy valóban olcsó kampánynak azonban Novák Előd is örülne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×