INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Nem tudni, drágább lesz-e a sztrádamatrica

Infostart / InfoRádió
Még mindig bizonytalan, hogy mikor vagy emelik-e egyáltalán Magyarországon az e-autópálya matricák árát - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András kiemelte: a döntést a közlekedési tárca hozhatja meg.

Egyelőre nem tudni, hogy változik-e az e-autópálya matricák ára - közölte az InfoRádióval Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András kiemelte: a döntést a közlekedési minisztérium hozhatja meg, és amint ez megszületik, megalkotják a matricarendeletet, amely a pótdíjtételeket is tartalmazza, valamint azt, hogy melyek a díjköteles szakaszok.

Vannak olyan jelzések, amelyek szerint várható áremelkedés, de a rendelet elfogadásáig ezt nem lehet megerősíteni - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, a változás előtt néhány nappal elég értesíteni az Állami Autópálya Kezelőt, mivel elég a számítógépes ellenőrzési és értékesítési rendszert átállítani.

Winkler-Virág András szerint indokolt lenne az áremelés, mert a szomszédos országoknál olcsóbbak a tarifák, így az onnan érkező kamionosok úgy veszik igénybe a jó minőségű utakat, hogy akár tankolás nélkül végig tudnak autózni az országban.

Ez nemzetgazdasági értelemben nem jó, és az úthálózat gyorsabb romlásához vezet, miközben nem hoz akkora bevételt, amely révén a mostani színvonalon lehet tartani az úthálózat minőségét - fejtette ki.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk