eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem tudni, drágább lesz-e a sztrádamatrica

Még mindig bizonytalan, hogy mikor vagy emelik-e egyáltalán Magyarországon az e-autópálya matricák árát - mondta az InfoRádiónak az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András kiemelte: a döntést a közlekedési tárca hozhatja meg.

Egyelőre nem tudni, hogy változik-e az e-autópálya matricák ára - közölte az InfoRádióval Állami Autópálya Kezelő Zrt. szóvivője. Winkler-Virág András kiemelte: a döntést a közlekedési minisztérium hozhatja meg, és amint ez megszületik, megalkotják a matricarendeletet, amely a pótdíjtételeket is tartalmazza, valamint azt, hogy melyek a díjköteles szakaszok.

Vannak olyan jelzések, amelyek szerint várható áremelkedés, de a rendelet elfogadásáig ezt nem lehet megerősíteni - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, a változás előtt néhány nappal elég értesíteni az Állami Autópálya Kezelőt, mivel elég a számítógépes ellenőrzési és értékesítési rendszert átállítani.

Winkler-Virág András szerint indokolt lenne az áremelés, mert a szomszédos országoknál olcsóbbak a tarifák, így az onnan érkező kamionosok úgy veszik igénybe a jó minőségű utakat, hogy akár tankolás nélkül végig tudnak autózni az országban.

Ez nemzetgazdasági értelemben nem jó, és az úthálózat gyorsabb romlásához vezet, miközben nem hoz akkora bevételt, amely révén a mostani színvonalon lehet tartani az úthálózat minőségét - fejtette ki.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×