eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bajnai: Jövőre vége lehet a válságnak

Jövő év elejére lehet vége az aktuális válságnak - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Heti Válasznak adott interjújában. Hangsúlyozta: a társadalmat vasfüggönnyel választotta szét a politika, így kiegyezésre lenne szükség legalább a nagy ügyekben.

Magyarország egyik legnagyobb problémája, hogy a politikai riválisok úgy viselkednek, mintha hallgatólagos megállapodást kötöttek volna arra, hogy az állami újraelosztásból élők szavazatai segítségével döntik el a választást - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Heti Válasznak adott interjújában.

A kormányfő úgy vélte: az ígéretlicit és a végletes megosztottság valós probléma, a politika ugyanis "vasfüggönnyel választotta szét a társadalmat, és a civil szféra minden zugába behatolt". Ezek "a törzsi, futballszurkolói szintű azonosulások (...) ártanak az ország fejlődésének. Pedig kiegyezés kéne, legalább a nagy ügyekben" - tette hozzá a miniszterelnök.

Bajnai Gordon úgy vélte: ő és a kormánya csak a kezdőlépéseket tette meg néhány területen, "az már a következő kormányok felelőssége, hogy a munka- és a növekedésösztönzés pályáján tartsák az országot".

A kormányfő kitért arra is, hogy az IMF és nemzetközi elemzők állítják, hogy 2011-12-re 3-4 százalékos növekedés lehet idehaza. "A folyamat úgy néz ki (...), hogy a vállalkozások gyarapodása után a munkanélküliségi mutató is javulni kezdhet. Magyarország a jövő év elejére érhet ide, tehát az aktuális válságnak akkor lehet vége" - vélekedett.

Arra a kérdésre, hogy 2014-ben visszatér-e a politikába, Bajnai Gordon azt válaszolta, hogy nem tervez ilyet. Most egy dologra koncentrál, arra, hogy "tisztességesen, a lehető legjobb állapotban" adja át az országot. "Aztán elkél majd néhány hónap szellemi méregtelenítés" - tette hozzá a kormányfő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×