eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vizuális tréningeken képezik a Bajnai-kormányt - lapszemle

Úgynevezett vizuális tréningeken képezteti magát, illetve szűk apparátusát Bajnai Gordon kormányfő azért, hogy jobban mutasson a médiában - írta a Magyar Nemzet a kormányszóvivői iroda ötmillió forint alatti szerződéseinek listájára hivatkozva.

A listából kiderül, hogy a Déri és Társa Bt. október és december között hetente legalább egy alkalommal, minimum egy órában tarthat "vizuális tréninget" a miniszterelnöknek, Molnár Csaba kancelláriaminiszternek, Fadgyas Gábornak, a kormányfő szerepléséért felelős államtitkárnak, illetve apparátusának - írta a napilap. Hozzátették: a szerződés szerint a különórákon Bajnai Gordonékat "vizuálisan" fel kell készíteni a nyilvános szereplésekre. Emellett a cég feladata, hogy havi tíz alkalommal szövegesen értékelje a kormányfő médiaszerepléseit, és "szükség esetén ajánlásokat fogalmazzon meg a miniszterelnöki kabinet részére". A háromhavi munkáért több mint 700 ezer forintot kap a cég.

Néhány órán belül két felnőtt férfi és egy kilencéves kislány kapott új szívet Budapesten - olvasható a Népszabadságban. A november 25-ről 26-ra virradó éjszaka alig egyórányi különbséggel három agyhalott donorról érkezett bejelentés az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának zöldszámára. Még ezen az éjszakán két középkorú férfi és egy kilencéves kislány kapott életesélyt: szívátültetést hajtottak végre rajtuk. Magyarországon ez volt az első alkalom, hogy huszonnégy órán belül három sikeres szívátültetést is végrehajtottak. Az idén már húsznál több sikeres szívátültetés történt hazánkban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×