INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Milyenek lesznek az új rádiók?

Infostart / InfoRádió
Csütörtöktől kezdi el sugárzását a két új kereskedelmi rádió az országos frekvenciákon. A legnagyobb lefedettségű magyar kereskedelmi rádióvá váló Neo FM a Bazsó-Winkler párossal és a Beugró rádiós változatával, a Class FM pedig új hangokkal készül.

A Sláger Rádiót váltó Neo FM csütörtökön, éjfél után 10 másodperccel kezdi adását. A rádiót működtető cég ügyvezetője reméli, hogy szórakoztató és kellemes hangvételű rádiót tudnak sugározni.

A Neo FM-nél még nem dőlt el a reggeli műsor kérdése, Kádár Tamás ügyvezető azt közölte, még tárgyalnak a jelöltekkel. Az első napon, vagyis csütörtök reggel a Kamikaze című műsorban Ganxsta Zolee és Lovász László várja a hallgatókat.

Hétköznap délutánonként 4 és 6 óra között Bazsó Gábor és Winkler Róbert Ezeröcsi című műsora lesz hallható, este 8 és 10 óra között pedig az Álláspont jelentkezik, kivéve a szerdákat, akkor ugyanis a tévéből már ismert Beugró című műsor rádiós verzióját sugározzák. Napi egy órában országos programajánlót sugároz a rádió, reggelente hírösszefoglalóval. A hallagókat óránként várják hírek.

A lakosság 81 százalékát elérő frekvenciát elnyert Neo FM-en 35 százalékban magyar zene lesz hallható, és a kínálatot széles spektrumból választják ki a népszerű és közismert zenékből - közölte Kádár Tamás.

Az ügyvezető elismerte, szeretnének olyan szakembereket alkalmazni, akik eddig a Slágernél dolgoztak, de a frekvenciát eddig használó adó nem könnyítette meg a dolgukat.

Szabad kéz és új hangok

Klasszikus kereskedelmi rádió, rengeteg interaktív és közszolgálati tartalommal - így jellemezte a Danubius Rádión helyén megszólaló Class FM-et a médium vezérigazgatója.

Pakots Zsolt elmondta, új hangok, így Kovács Áron és Csiszár Jenő szólalnak meg a frekvencián, emellett szabad kezet adnak a szerkesztőknek és műsorvezetőknek, hogy a saját műsoraikat milyen módon alakítják ki. A zenei arculatért Szever Pál zenei igazgató felel majd.

Szeretnék gyorsan elnyerni a hallgatók bizalmát - közölte a vezérigazgató, aki elismerte, nehezíti a dolgukat az a hangulat, ami az ORTT döntése után kialakult.

Hanganyag: Farkas Dávid és Szépvölgyi IstvánA címlapról ajánljuk