eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Milyenek lesznek az új rádiók?

Csütörtöktől kezdi el sugárzását a két új kereskedelmi rádió az országos frekvenciákon. A legnagyobb lefedettségű magyar kereskedelmi rádióvá váló Neo FM a Bazsó-Winkler párossal és a Beugró rádiós változatával, a Class FM pedig új hangokkal készül.

A Sláger Rádiót váltó Neo FM csütörtökön, éjfél után 10 másodperccel kezdi adását. A rádiót működtető cég ügyvezetője reméli, hogy szórakoztató és kellemes hangvételű rádiót tudnak sugározni.

A Neo FM-nél még nem dőlt el a reggeli műsor kérdése, Kádár Tamás ügyvezető azt közölte, még tárgyalnak a jelöltekkel. Az első napon, vagyis csütörtök reggel a Kamikaze című műsorban Ganxsta Zolee és Lovász László várja a hallgatókat.

Hétköznap délutánonként 4 és 6 óra között Bazsó Gábor és Winkler Róbert Ezeröcsi című műsora lesz hallható, este 8 és 10 óra között pedig az Álláspont jelentkezik, kivéve a szerdákat, akkor ugyanis a tévéből már ismert Beugró című műsor rádiós verzióját sugározzák. Napi egy órában országos programajánlót sugároz a rádió, reggelente hírösszefoglalóval. A hallagókat óránként várják hírek.

A lakosság 81 százalékát elérő frekvenciát elnyert Neo FM-en 35 százalékban magyar zene lesz hallható, és a kínálatot széles spektrumból választják ki a népszerű és közismert zenékből - közölte Kádár Tamás.

Az ügyvezető elismerte, szeretnének olyan szakembereket alkalmazni, akik eddig a Slágernél dolgoztak, de a frekvenciát eddig használó adó nem könnyítette meg a dolgukat.

Szabad kéz és új hangok

Klasszikus kereskedelmi rádió, rengeteg interaktív és közszolgálati tartalommal - így jellemezte a Danubius Rádión helyén megszólaló Class FM-et a médium vezérigazgatója.

Pakots Zsolt elmondta, új hangok, így Kovács Áron és Csiszár Jenő szólalnak meg a frekvencián, emellett szabad kezet adnak a szerkesztőknek és műsorvezetőknek, hogy a saját műsoraikat milyen módon alakítják ki. A zenei arculatért Szever Pál zenei igazgató felel majd.

Szeretnék gyorsan elnyerni a hallgatók bizalmát - közölte a vezérigazgató, aki elismerte, nehezíti a dolgukat az a hangulat, ami az ORTT döntése után kialakult.

Hanganyag: Farkas Dávid és Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×