eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Giró-Szász: A kinevezésekkel a politikusok akarják átmenteni a barátaikat

Gyakran nem is a párt, hanem annak vezetői akarják "átmenteni" a barátaikat a kormányváltás utánra - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány igazgatója azzal összefüggésben, hogy Hiller István oktatási és kulturális miniszter több nagy állami intézmény vezetőjét lecserélte néhány hónappal a választás előtt. A Nemzeti Galéria élére például saját államtitkárát nevezte ki. Az elemző úgy véli, hogy a mostani ellenzék azért nem tiltakozik vehemensen, mert nem ez a legfontosabb problémája.

Amikor idő előtt és furcsa körülmények között neveznek ki embereket fontos, akár művészeti, akár tudományos pozíciókra, felvetődik a kérdés, hogy a szakmaiság, vagy a politikai hovatartozás, a holdudvarba tartozás döntött - mondta az InfoRádiónak a Századvég Alapítvány igazgatója.

Giró-Szász András kiemelte: a kinevezésekkel gyakran nem is a párt, hanem annak vezetői akarják "átmenteni" a barátaikat, a hozzájuk közel álló embereket.

A gazdasági és társadalmi problémákkal szabdalt országban a kormányzásra készülő politikai erőnek, vagyis a Fidesznek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy ilyen pozícióknak a megvitatásával foglalkozzon - vélekedett a Századvég Alapítvány igazgatója.

Nemrég Hiller István oktatási és kulturális miniszter a kulturális ágazat több intézményvezetőjét lecserélte, és a Nemzeti Galéria élére saját szakállamtitkárát, Csák Ferenc művészettörténész-politológust nevezte ki.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×