eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Gálszécsy András: Szakmailag nonszensz összevonni a titkosszolgálatokat

Szakmailag nonszensz lenne összevonni és beolvasztani egy majdani Belügyminisztériumba a polgári titkosszolgálatokat - mondta az InfoRádiónak az Antall-kormány titokminisztere. Gálszécsy András hozzátette: hiba, hogy kormányváltáskor mindig lecserélik a titkosszolgálati vezetőket.

Bár hivatalosan még nem jelentették be, de sajtóhírek szerint a polgári titkosszolgálatokat összevonnák és beolvasztanák a Belügyminisztériumba. Erről Simicskó István, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kereszténydemokrata elnöke úgy vélekedett, hogy nem lenne jó lépés, mert egy közös minisztériumon belül a rendőrség "megenné" a titkosszolgálatokat.

Nem a titkosszolgálatok struktúrájával van baj, hanem a mostani politikával, amely rátelepszik a titkosszolgálatokra is - mondta az InfoRádiónak Gálszécsy András, aki szerint a titkosszolgálatokat politikailag békén kellene hagyni.

Az Antall-kormány titokminisztere hozzátette: a két katonai titkosszolgálatot, a Katonai Felderítő Hivatalt és a Katonai Biztonsági Hivatalt végső esetben, például pénzügyi okokból össze lehetne vonni, de a két nagy polgári titkosszolgálat összevonása "szakmailag nonszensz lenne".

Gálszécsy András legfőképpen azért nem támogatja ezt az ötletet, mert úgy véli: a lakosságban a titkosszolgálatok tevékenységéről még mindig a belügyminisztérium részeként működő III-as főcsoportfőnökség, vagyis a belső elhárítás rémlik fel.

Hozzátette: nagyon nagy hiba, hogy minden kormányváltás idején azonnal kicserélik a titkosszolgálati vezetőket.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×