eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai kiadja a feladatokat a következő kormánynak

Több feladatot is megjelölt a következő kormánynak a miniszterelnök. Bajnai Gordon szerint folytatni kell az adócsökkentést, a közoktatás átalakítását, az egészségügy rendbetételét és a MÁV reformját.

Csak akkor lehetnek sikeresek az elmúlt félévben megkezdett reformok, ha a következő kormány folytatja őket - mondta a Figyelőnek és a Figyelőnetnek adott interjújában a miniszterelnök.

Bajnai Gordon a MÁV átalakítása kapcsán úgy fogalmazott, hogy "egy ekkora a rendszer átalakítása legalább másfél év, de inkább több idő. El tudunk indulni, fel tudjuk rajzolni az útitervet, és ennek az időarányos részét teljesíteni tudjuk, de csak akkor lesz sikeres a folyamat, ha azt tovább folytatják azok, akiknek ez mindenkor a dolga lesz."

Többéves reformfolyamatot indított el szerinte a kormány a közoktatásban, ezt folytatni kell április után, és hasonlóan nyilatkozott az egészségügyről is.

Szerinte soha nem látott mennyiségű pénz megy jövőre az ágazatba, csökken a kis kórházak ágyszáma, 23 járóbeteg-központot újítanak fel, és majdnem minden nagy kórház 8-10 milliárdos plusztámogatást kap.

Bajnai Gordon szerint ezt az átalakítást végig kell csinálnia annak, aki mandátumot kap a választások után. Hozzáteszi ráadásul, hogy a mostani finanszírozási kiigazítás után a következő kabinetnek rendszerszintű lépéseket kell majd tennie.

A kormányfő az adópolitika terén is kijelöli a hosszú távú irányt. Sorolja a kormánya adócsökkentő lépéseit, majd megjegyzi, hogy a következő kormány dolga lesz, hogy a mozgástér növekedése esetén továbbmenjen ebbe az irányba, de csak az egyensúly felborítása nélkül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×