eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Felosztásáról tárgyal ma az Országos Cigány Önkormányzat

A feloszlatásról tárgyal mai rendkívüli ülésén az Országos Cigány Önkormányzat. A testület ellenzéki, Lungo Drom-frakciója azután kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, hogy az október 9-én tartott, szintén rendkívüli közgyűlésen a független képviselők szavazatával többségbe kerültek.

Az ellenzéki frakciót vezető Farkas Flórián ezt akkor úgy értékelte, hogy Kolompár Orbán, az önkormányzat elnöke megbukott, ezért kezdeményezték a testület feloszlatását.

Kolompár Orbánt arra kérték, hogy hívja össze a rendkívüli közgyűlést november 10-ére és meghatározták a két napirendi pontot is: az önkormányzat ügyvezető elnökségének megválasztása, majd a testület feloszlatása.

Ahhoz, hogy az országos önkormányzat kimondja önfeloszlatását, az 53 tagú közgyűlés egyszerű többségének szavazata, vagyis 27 voks kell.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×