eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Etnikai adatgyűjtés lehetősége Magyarországon

Az etnikai adatkezelés lehetőségét megteremtő jogszabályt javasol a kisebbségi és adatvédelmi biztos. Így az állami támogatásokban, a büntető- és igazságszolgáltatási eljárásokban, a diszkriminációval kapcsolatos ügyekben, a gyermekvédelemben és a népszámlálási adatokban lehetne különleges adatokat kezelni.

Kállai Ernő kisebbségi és Jóri András adatvédelmi országgyűlési biztosok keddi budapesti sajtótájékoztatójukon az általuk kidolgozott javaslatokat ismerteteve úgy fogalmaztak: jogszabályi háttérrel meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy statisztikai és személyes adatokat gyűjtésével konkrét információkkal lehessen rendelkezni a kisebbségi közösségekről.

Az ajánlás alapján gyűjtött adatokat mindvégig anonim, egyénekre vissza nem követhető módon, adott esetben egyirányú kódolást alkalmazva kezelnék, személyes adatokat tartalmazó adatbázis nem jönne létre. Az adatgyűjtéssel kapcsolatban többek között a kisebbségi, a gyermekvédelmi, a rendőrségi és az igazságszolgáltatási törvény módosítását javasolják az országgyűlési biztosok.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×