eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

A Csintalan Sándor elleni támadással is Budaházyékat gyanúsítják

Újabb gyanúsítások jelentek meg a Budaházy György és társai elleni nyomozásban - mondta az InfoRádiónak a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A Budaházy György-féle, terrorcselekmény elkövetésével gyanúsított csoport eddig eljárás alá vont 16 tagja közül kilencet gyanúsított meg az ügyészség további bűncselekmények elkövetésével - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Fazekas Géza szóvivő kiemelte: a gyanú szerint 2007. december 11-én Csintalan Sándort, a Hír Televízió műsorvezetőjét Budaházy György utasítására a Hunnia Mozgalom - időközben már elfogott - négy tagja egy III. kerületi társasház teremgarázsában fémrudakkal azért bántalmazta, mivel a sértett a műsorában ezen mozgalom "katonáit" huligánoknak, rongálóknak nevezte. A bántalmazást követően a sértettet a nála lévő pénz átadására kényszerítették, Csintalan Sándor a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Központi Nyomozó Főügyészség négy Molotov-koktélos támadással és egy székesfehérvári élelmiszerüzletnél lévő bankjegykiadó automata felrobbantásával gyanúsítja a személyeket. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak tettüket bűnszervezet tagjaként követték el.

A gyanúsítások ellen valamennyien panasszal éltek és megtagadták a vallomástételt - mondta a szóvivő.

Budaházy Györgyöt június 17-én fogták el, a férfi az ügyészek szerint 2007. elején egy Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - a politikusokat megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket. Budaházyt emberölés előkészületével is gyanúsítják.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda 2009. április 8-án Pest megye területén elfogott és őrizetbe vett négy embert. Az ügyet később átvette a Központi Nyomozó Főügyészség. Azóta összesen 16 embert gyanúsítottak meg azzal, hogy a csoport tagjaként különböző bűncselekményekben vettek részt.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×