eur:
402.23
usd:
366.24
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Nem közvetíti a budapesti úszó-Eb-t az MTV? - lapszemle

Az MTV - 2010-es költségvetés miatti - vészforgatókönyvében a tervezett megszorító intézkedések között szerepel a jövő évi, budapesti úszó Európa-bajnokság közvetítésének lemondása is - írja a Népszabadság.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Népszabadság érdeklődésére elmondta: soha nem volt még példa arra, hogy egy televíziós közvetítési garanciát felmondjon az érintett társaság; ebből komoly nemzetközi botrány kerekedne. Arra a felvetésre, hogy az MTV jelenlegi, valamint várható jövőbeli gazdasági helyzetét tekintve súlyos tételnek tetszik-e a kiadási oldalon jelentkező félmilliárd forint, Gyárfás azt válaszolta: ötszázmillió forint nagyon sok pénz, különösen, ha lehetne sokkal kevesebb is...

Az MDF elnökének néhány hónapon belül véget érhet a politikai karrierje - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap informátorai szerint e tény nyílt titok a párton belül, ráadásul az eseményeket az sem befolyásolja, hogy az MDF bejut-e a parlamentbe, vagy sem. Dávid Ibolya lehetséges utódjaként többen is Bokros Lajost emlegetik.

Az elmúlt napokban rég nem látott mértékű esést szenvedett el a magyar tőzsde - írja a Napi Gazdaság. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint azonban könnyen lehet, hogy aki most vásárol, az hosszú időre bennragad. A szakértők azt is hangsúlyozzák, hogy a magyar piac még alig esett a külföldiekhez képest, és így a jelenleginél jóval alacsonyabb szint sem jelentene túlzott alulárazottságot. A BUX szerdán elérte az év eleje óta tartó emelkedő trendjének határát, ami vízválasztó lehet az elkövetkező időszakra. A csütörtöki amerikai GDP-adat dönthet a közeljövőről, akár már a jövő hét elhozhatja a 280 forintos eurót.

Elismerően beszélnek brüsszeli szakértők a magyarországi pólusprogramról - írja a Világgazdaság. A 2007-ben indított program célja Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár és Veszprém, illetve a környező régiók nemzetközileg is versenyképes központokká fejlesztése. Eddig a 375 milliárd forintos keretösszeg fele, 186 milliárd forint talált gazdára - összegezte a lapnak Zombori Zita, a Nemzeti Fejleszéti Ügynökség Pólus Program Irodájának ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×