eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Frekvenciapályázat: Az FM1 94, az Advenio 98 ponttal nyert

Az FM1 konzorcium 94 ponttal nyerte el a nagyobbik, az Advenio Zrt. 98 ponttal a kisebbik vételkörzetű országos kereskedelmi rádiós frekvenciát - tudható meg a médiahatóság közleményből.

Az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) szerdán a november közepéig általa használt frekvenciára pályázó Sláger Rádió a 100-ból 69, ugyanezért a jogosultságért indulva a Danubius Rádió 75 pontot kapott.

A kisebbik vételkörzetű, most a Danubius Rádió műsorát sugárzó hullámsávért folyó versenyben a frekvencia jelenlegi birtokosa 74 pontot, a Rádió Juventus Zrt. 71 pontot szerzett.

Mindkét esetben a második időszak műsorszolgáltatásidíj-vállalása húzta szét a mezőnyt, hiszen az első másfél évre megajánlható 350-700 milliós összegre, a magyar zene 25-35 százalék közötti arányára, a 25-100 percnyi közszolgálati műsorra és a kiegészítő szolgáltatásra szinte minden esetben maximális pontszámot kaptak a pályázók. A most a Danubius által használt frekvenciáért folyt harcban itt senki nem vesztett pontot. A Sláger Rádió lejáró jogosultságánál a "díj-menetben" végül győztes FM1 konzorcium csak 5, a Sláger Rádió 7 pontot kapott.

A műsorszolgáltatási tapasztalatra egy kivétellel minden versenyzőnek kilenc pontot adtak; az Advenio Zrt.-nek nyolccal kellett beérnie.

A 2011 elejétől fizetendő koncessziós díj pontszáma volt a táblázat tanúsága szerint a döntő szempont: a nagyobbik vételkörzetű frekvenciáért folyó versenyben itt a győztes FM1 kapta a 35 pontnyi maximumot, a Danubius Rádiónak 11, a Sláger Rádiónak 8 pont jutott. A másik versenyben az Advenio szerezte meg a maximális 35 pontot; a Danubius 10-et, a Juventus 7-et kapott.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×