eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

H1N1: a tájékozatlanság miatt félnek az emberek

Bár hivatalosan nincs járvány, a patikusok élénk érdeklődést tapasztalnak az új típusú influenza megbetegedésének körülményeiről, a megelőzési lehetőségekről és a védőoltásról - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Horváth Tamás úgy látja: kevés hivatalos információhoz lehet jutni, a tájékozatlanság pedig félelmet vált ki.

A betegek kevés információval rendelkeznek az új típusú influenzavírusról, ezért a patikákban élénken érdeklődnek a megbetegedés körülményeiről, a megelőzésről és a védőoltásról - közölte az InfoRádióval a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Horváth Tamás kiemelte: azt tapasztalják, hogy a bizonytalanság és a tájékozatlanság félelmet okoz az embereknél, de a gyógyszereket egyelőre kevesen keresik.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara felvette a kapcsolatot a minisztériummal és az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, hogy együttműködjenek az információk biztosításában - tette hozzá.

Szerdán újabb iskolában találtak új influenzavírussal fertőzött diákokat, de az országos tisztifőorvos azt mondta, járvány továbbra sincs, csak több kisebb járványgóc van a fővárosban.

Kertai Aurél, a Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának vezetője az InfoRádió kérdésére kiemelte: nőtt a meghűléses és influenzajellegű megbetegedések száma az elmúlt hetekben, és másfajta, hányással, hasmenéssel járó vírusok is vannak most a levegőben.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×