eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

A jövő héten sem lesz költségvetése a fővárosnak

Egyelőre nem tudni, mikor lesz költségvetése a fővárosnak, az azonban biztos, hogy a jövő heti közgyűlésen sem fogadja el az ellenzék a javaslatot. Ikvai Szabó Imre főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta: többször egyeztettek a Fidesz és a KDNP képviselőivel, de még nem sikerült megállapodniuk.

Nincs esély arra, hogy a jövő heti közgyűlésig megállapodás szülessen arról, milyen feltételekkel támogatná az ellenzék a költségvetési javaslatot - mondta az InfoRádiónak Ikvai Szabó Imre főpolgármester-helyettes.

A politikus hozzátette: indítványainak egy részében az ellenzék olyan elvi kérdéseket vet fel, amelyeket egy tárgyévi büdzsében nem lehet keresztülvinni. Nem értelmetlen javaslatok ezek, de egyszerűen nem lehet a költségvetéshez kapcsolni őket - jegyezte meg.

Büdzsé hiányában a fővárosban nem indulhatnak új rekonstrukciós beruházások, a működést pedig szigorúan a tavalyi költségvetés bázisán finanszírozzák - magyarázta Ikvai-Szabó Imre.

Hozzáfűzte: az állam április elseje óta visszavonja azokat a normatívákat, kötött célú pénzeket, amelyek akkor járnának a fővárosnak, ha lenne elfogadott költségvetése. Ez ebben a hónapban 6 milliárd forintos kiesést jelent, amit Budapest a megtakarításaiból finanszíroz.

A fővárosnak azért nincs még most sem költségvetése, mert a koalícióban irányító szocialisták és a szabad demokraták Hunvald György, a VII. kerület február közepe óta előzetes letartóztatásban lévő polgármestere nélkül nincsenek elegen annak megszavazásághoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×