eur:
388.48
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Török: Kételkedem abban, hogy mennyire új kormány Bajnaié

Nem biztos, hogy a formai mellett tartalmi változással is kiegészül a még hivatalban lévő Gyurcsány-kormányt váltó új, Bajnai Gordon vezette adminisztráció - mondta az InfoRádiónak a Vision Consulting igazgatója. Török Gábor kételkedik abban, hogy a szocialista-frakció a választási kampány közeledtével is úgy kiáll az új miniszterelnök mellett, mint most.

Török Gábor szerint nagy kérdés, hogy mennyire tűnik ez a kormány újnak. Mint mondta, személycserék történtek ugyan, de ez olyan, mint amikor a madarak felreppennek a drótról, s más sorrendben ülnek vissza. Azt még nem lehet tudni, hogy a formai változások tartalmi változásokkal is járnak-e majd.

Török megfigyelése szerint három különböző szakasz különíthető el az MSZP és miniszterelnökei kapcsolatában: Az első időszak a támogatásé, amikor a szociaista párt nagyon megkönnyebbül, hogy van vezető és kialakult a kényes egyensúly. Ezt követi egy kritikusabb szakasz, a kétely időszaka, amikor felmerül, hogy vajon ez-e a helyes út. A politológus azt mondta, ezután jön a harmadik szakasz, ami előbb látens, majd nyílt támadásokat hoz.

Török úgy látja, az a kérdés, hogy Bajnai esetében még idén eljut-e a párt a harmadik szakaszba, mert ha igen, akkor akár előrehozott választások is lehetnek. Mivel kevés idő van hátra 2010-ig, ezért elképzelhetőnek tartja, hogy csak a kétely szakaszába jut el a párt és a miniszterelnök kapcsolata.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×