eur:
385.55
usd:
355.36
bux:
67785.96
2024. május 21. kedd Konstantin

Németh: A kormány Oroszország ügynöke vagy béna kacsa

A "Mol-ügylet" miatt a külügyi bizottság rendkívüli ülését hívta össze Németh Zsolt, a testület fideszes elnöke, aki szerint feltételezhető, hogy a magyar állam tevékeny hozzájárulásával játsszák át orosz kézre a stratégiai jelentőségű magyar vállalatot.

Joggal fogalmazódik meg, hogy "Magyarország vagy béna kacsa, vagy Oroszország ügynöke" - mondta Németh Zsolt kedden azzal kapcsolatban, hogy az osztrák OMV hétfőn eladta a Molban lévő teljes, 21,2 százalékos részesedését az orosz Szurgutnyeftyegaznak.

A fideszes politikus szerint jó esetben csak képtelen volt a magyar állam felkészülni a védekezésre, rossz esetben viszont - és azt gondolja, hogy a rossz eset is megalapozottan feltételezhető - a "magyar állam tevékeny hozzájárulásával játsszák át a orosz kézre a stratégiai jelentőségű Molt".

Németh Zsolt közölte: az ügy tisztázása érdekében szerda délelőttre összehívta a külügyi bizottság rendkívüli ülését, amelyre meghívták Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját és Veres János pénzügyminisztert is.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×